![]() |
Yumurtasız Lezzetler Yumurtasız Lezzetler Her ne kadar yetkililer yumurtayı doğru pişirdiğimiz sürece yumurta tüketmekle kuş gribi bulaşmadığını açıklasalar da sizin hala tereddütleriniz varsa ve yumurta kullanamıyorsanız işte size uygulayabileceğiniz iki tarif. Yumurtasız kek yapılamayacağını savunanlar bu tarifi denedikten sonra çok şaşıracaklar. Yumurtayla hazırladığınız kekten hiçbir lezzet farkı olmadığını fark edeceksiniz. Hepinize lezzetli ve sağlıklı sofralar diliyorum. Sodalı Börek 1/2 su bardağı maden suyu 1,5 su bardağından biraz az un 1 tatlı kaşığı sıvı yağ Kızartmak için sıvı yağ Yapılışı Derin bir kabın içine maden suyu ve yağı koyun. Kabın içine unu azar azar eklerken yoğurun. Hamur elinize yapışmayacak hafif sert bir kıvama gelince 1-2 dakika daha yoğurup biraz bekletin. Siz de bu sırada hamuru açmak için merdane, şekil vermek için kurabiye kalıpları ve eğer börek gibi hazırlayacaksanız içine koyacağınız malzemeyi hazırlayın. Hamuru merdane ile açıp kurabiye kalıpları ile kesin. arzu ederseniz bir kısmını da açıp içine kavrulmuş kıyma, peynir, haşlanmış patates veya istediğiniz sebzelerden koyarak kapatıp kenarlarından bastırın. Tavanın içine sıvı yağı koyup kızdırın. Yağ kızınca hazırladığınız börekleri yağın içine atıp bir maşa ya da kaşıkla üzerlerine sürekli olarak kızgın yağı döküp kabarmasını sağlayın. Böreklerin her iki tarafı da pembeleştikten sonra bir kağıt havlu üzerine çıkararak fala yağını alın. Yanında peynir, zeytin veya salata ile servis yapabilirsiniz. Öneriler Hamurdan küçük parçalar kopararak iki eliniz arasında yuvarlayarak çubuklar hazırlayın. Hazırladığınız hamur çubukları önce maden suyuna batırıp ardından toz şekere bulayarak kızgın yağda kızartın. Kakaolu Kek Malzemeler 1 su bardağı un 1,5 çay bardağı toz şeker 1,5 çay bardağı maden suyu 1/4 paket margarin 2 çorba kaşığı tepeleme kakao 1 çorba kaşığı mısıryağı 1 çorba kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 paket şekerli vanilin 1/2 paket kabartma tozu Yapılışı Margarin ve toz şekeri derin bir kaba koyduktan sonra mikser ile krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Un, maden suyu, kakao, yoğurt ve mısıryağını da ilave ederek mikserle karıştırmaya devam edin. Kek hamuru iyice özdeşleştikten sonra kalan malzemeyi de ilave edip 15-20 saniye daha karıştırın. Kek kalıbını sıvı yağla yağladıktan sonra hamuru kalıba boşaltın. Önceden ısıttığınız 180°C derecedeki fırında keki pişirin. Bir kürdan batırarak kekin pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra fırından alarak soğumaya bırakın. Keki soğuk olarak servis yapabilirsiniz. Kaynak: Bebek |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:35 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.