Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/)
-   -   2 yaş yatağını değiştirme zamanı (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/578822-2-yas-yatagini-degistirme-zamani.html)

Bluesky24 03-05-2010 06:35 PM

2 yaş yatağını değiştirme zamanı
 
2 yaş yatağını değiştirme zamanı

“Çocuğumu ne zaman kenarlığı olmayan yatağında yatırmaya başlamalıyım?†Bu soru birçok anne ve babasının belirli bir dönemden sonra kendilerine en çok yönelttiği soruların başında geliyor. International Hospital İstanbul Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Şebnem Ersoy çocuğun yatağı ve odası konusunda bir uzman gözüyle görüşlerini aktarıyor.



: Çocuklar kaç yaşından itibaren kendi odalarında ve yataklarında tek başına yatmaya başlayabilirler?

Dr. Şebnem Ersoy : Çocuklar 2 yaşından itibaren kendi odalarında ve yataklarında tek başına uyumaya hazırdırlar. Bu yaşa kadar kenarlıklı, korkuluklu bebek yatağında veya beşikte uyuyan çocuklar artık kenarlıksız çocuk karyolasında yatabilirler.



: Çocuğun yatağının seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

Dr. Şebnem Ersoy : Çocuğun yatağı hazırlanırken mobilya malzemelerinin kurşun içermeyen boyayla boyanmış olmasına, uçları çok sivri olmayan, yuvarlak köşeli tasarımlara, tahta kısımlarda çatlak ve kırık olmamasına dikkat edilmelidir. Karyolanın şiltesi sağlam, ortopedik özellikte olmalı, şilte karyola içine tam oturmalıdır. Şilte ve karyola arasındaki genişlik 2 parmaktan az olmamalıdır.



: Kullanılan çarşaf, nevresimin özellikleri nasıl olmalıdır?

Dr. Şebnem Ersoy : Kullanılan çarşaf ve nevresim takımları kolay temizlenebilen, allerji yapmayan, doğal materyalden seçilmelidir. Renk ve desen seçiminde çocuğun zevkinin de göz önünde bulundurulması çocuk için özendirici olur.



: Çocuğun ilk alışma döneminde anne ve babaların dikkat etmesi gereken noktalar var mıdır?

Dr. Şebnem Ersoy : Çocuklar bu tip yataklara alıştırılırken başlangıçta uyku sırasında hareket edebilecekleri düşünülerek düşmelere karşı tedbir alınmalıdır (yatak kenarlarına yastıklar ya da iskemle gibi destekler konabilir), daha sonra yatağa alışınca bu destekler kaldırılır.



: Oda nasıl olmalıdır?

Dr. Şebnem Ersoy : Odanın uyku sırasında ışıklandırılması da önemlidir. Loş bir gece lambası ışığı ya da odanın bulunduğu koridorun hafifçe ışıklandırılması ile çocuğun karanlık korkusunun üstesinden gelinebilir. Odanın kapısının açık olması çocuğun anne-babaya ulaşabilir olduğunu hissetmesine ve güven duygusunun gelişmesine neden olur ve böylece daha huzurlu uyur.



Kaynak: Bebek


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:53 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.