Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/)
-   -   AB oyuncaklarına dikkat (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/577838-ab-oyuncaklarina-dikkat.html)

Bluesky24 03-05-2010 03:33 PM

AB oyuncaklarına dikkat
 


Avrupa Birliği (AB) üyesi 10 ülkede üretilen 80 değişik oyuncak üzerinde yapılan araştırmada, çocuklara zararlı kimyasal maddelere rastlandı. Danimarkada yapılan inceleme sonucunda oyuncaklarda, çocukların ileriki yaşlarında üreme sistemini etkileyecek kimyasal maddelerle cilde ve göze zarar veren maddelere rastlandı. İsveçte yapılan açıklamada, bu maddelerin özellikle 3 yaşın altındaki çocuklarda çok daha tehlikeli olduğu kaydedildi. İsveçin en büyük ve tanınmış mağazalarından seçilerek Danimarkadaki incelemeye gönderilen oyuncaklar arasında bulunan boya kalemleriyle oyuncak kahve makinesi ve makyaj malzemelerinde de çocuklara zarar verecek ölçüde bakır, baryum ve formaldehit maddelerine rastlandı.







Araştırma sonuçlarını değerlendiren İsveç Tüketiciler Dairesi Genel Sekreteri Jan Bertoft, "çocuklarımız deneme tahtası değil. İsveçten seçilen oyuncaklar ülkenin en büyük mağazalarından alındı. Bu oyuncakların üzerinde "CE" belgesi de var. Bu araştırmaya göre, CE belgesi oyuncağın her açıdan emniyetli olduğu anlamına gelmiyor" dedi.







Çocuklar için üretilen oyuncaklardaki emniyet kurallarının 1988 yılından bu yana AB kurallarına göre düzenlediği, ancak kimyasal madde kullanımı konusunda bir düzenleme bulunmadığı kaydedildi.





Kaynak: Anneyiz


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:07 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.