![]() |
Kıymalı Kapama Pilav Malzeme350 gr dana kıyma 3 yemek kaşığı tereyağ 2 kuru soğan 2 su bardağı pirinç 1 küçük kavanoz garnitür 1 yemek kaşığı tuzot HazırlanışıPirinci ılık tuzlu suda 20 dakika bekletip yıkayıp süzün. Tereyağını tencereye alıp eritin. Soğanları ince doğrayıp tereyağında pembeleştirin. Kıymayı ilave edip kavurun. Pirinci kavrulmuş kıymanın üzerine yayın. Üzerine garnitürü dökün. 2 su bardağı kaynar suyu yavaşça üzerine gezdirin. Tuzotu ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Demlenmeye bırakın. Servis tabağına tencereyi ters çevirin. Sıcak servis yapın. ' Kaynak: Anneyiz |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:16 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.