![]() |
Kremalı Karnabahar Çorbası Malzeme 1 orta boy karnabahar 4 yemek kaşığı Sıvı Sana 1 adet kuru soğan 4 su bardağı tavuk suyu 2 su bardağı süt 3 yemek kaşığı krema 2 adet taze soğan 2 diş sarımsak Tuz - karabiber Hazırlanışı Karnabaharı küçük küçük çiçeklerine ayırıp kesiniz.Kurusoğanın kabuklarını ayıklayıp, piyazlık doğrayınız.Taze soğan ve sarımsağı ayıklayıp, ince ince kıyınız.Derin tencerede Sıvı Sanayı kızdırınız, içine kurusoğanları ilave edip, pembeleşinceye kadar kavurunuz.Soğanlar pembeleşince içine kıyılmış sarımsakları ekleyin ve sote ediniz.Daha sonra sırası ile tavuksuyunu, sütü, karnabaharları, tuz ve karabiberi ekleyip,karnabaharlar pişinceye kadar kaynatınız.Pişen çorbayı mixerde püre haline getiriniz. En son olarak içine kıyılmış taze soğanları ekleyip bir taşım kaynatınız.Çorba kaynarken küçük bir tavada Sıvı Sanayı kızdırıp, içinde çekilmiş cevizi ve kırmızı pul biberi kavurunuz.Çorbayı servis tabağına alıp, hazırladığınız sosu üzerine gezdirdikten sonra sıcak olarak servis ediniz. ' Kaynak: Anneyiz |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:55 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.