Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/)
-   -   Rafadan yumurtaya dikkat (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/577188-rafadan-yumurtaya-dikkat.html)

Bluesky24 03-05-2010 02:46 PM

Rafadan yumurtaya dikkat
 




Protein açısından oldukça zengin, anne sütünden sonra en önemli

besin maddesi olarak bilinen yumurtanın 'rafadan' yenilmemesi gerektiği

bildirildi.



Ordu Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Şubesi

Veteriner Hekimi Özkan Bayramcı, bir yumurtanın 72 derecede

kaynatılarak pişirilmesi gerektiğini, aksi takdirde içindeki virüslerin

ölmeyeceğini belirtti. Yumurta kabuğunun gözenekli olduğu için dış

sebeplerden kolay etkilenebileceğini kaydeden Bayramcı, buzdolabında,

peynir, soğan, balık gibi güçlü kokusu olan besinlerin yakınında

saklandığı takdirde gözenekli kabuğun güçlü kokuları emebileceğini

vurguladı. Bu durumda yumurtanın hem kabuğunda hem de içindeki beyaz ve

sarısında virüs olabileceğine dikkat çeken Bayramcı, 'Yumurtalar çiğ ve

kısmen rafadan pişirilmiş şekilde tüketilmemelidir. Çiğ yumurtalar,

virüsün ölmesi için yeterli ısı yüksekliği olan 72 dereceye tabi

tutulmadan tüketilmemelidir' dedi.



Çiğ yumurtanın hem

sindirimi güç hem de mikroorganizmaların bulaşma riski bulunduğunu da

kaydeden Bayramcı, 'Çiğ yumurtada 'salmonella' enfeksiyonuna (tifo,

paratifo ve gıda zehirlenmesine yol açabilen bakteri) sık rastlanır.

Çiğ yumurtanın beyazında avidin, sarısında bulunan B grubu

vitaminlerinden biyotini bağlayarak kullanılmasını engeller. Pişirmeyle

bu olumsuz etki önlenir' diye konuştu.



Star


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:39 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.