![]() |
Her derde deva kereviz" Eski Yunanlılar Kerevizden elde ettikleri bir çeşit içeceği atletizm yarışmalarına katılanlara güç vermesi için kullanırlardı. Bugün sofralarımızda salata çorba ve zeytinyağlı yemek şeklinde kullandığımız kereviz yüksek lif içerdiğinden dolayı diyetisyenlerin gözdesidir.Az suyla pişirilmeli Besin değerinin kaybolmaması için kerevizin az suyla, buharlı tencere veya toprak güveç kaplarında zeytin yağı ile pişirilmesi önerilmektedir. Kendine has kokusundan dolayı kereviz yaprakları turşu ve çorbalara konur. B ve C vitaminleri, demir , kalsiyum, fosfat, iyot ve manganez içermektedir. Unutkanlığa da iyi geliyor Yine içerdiği Sedanoik Anhidrat, Sedanolin, palmitik asit gibi maddeler sayesinde unutkanlık ve zihin yorgunluğunun giderilmesine iyi geliyor.Kereviz yaprakları 15 dakika kaynatılır. Soğuyunca süzülüp saç diplerine masaj yapılırsa kepeği önler. Avrupa ve Amerika'da 450 mg'lık kereviz kapsülleri ticari olarak satılmaktadır.Hamile bayanlar ve emziren anneler kereviz kapsüllerini kullanmamalıdır. Hassas kişilerde allerjik reaksiyon ve deride iltihaplanmaya yol açabilen kerevizin faydaları oldukça fazladır.Kerevizin Faydaları ; Artrit (Eklem iltihabı ) Hazmettirmeyi kolaylaştırıcı Gaz sancısı Sedatif ( Rahatlatıcı ) Afrodizyak ( Cinsi gücü artırıcı ) Bronşit Astım Öksürük, Ateş Başağrısı ( Özellikle Tansiyona bağlı başağrısı ) Hıçkırık Adet bozukluğu Karaciğer, Dalak Rahatsızlığı Kas spazmını çözücü Sinirleri yatıştırıcı, yorgunluk giderici Romatizma Diş Ağrısı İdrar yolları temizleyicisi Kusma Kepek ekolay |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:05 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.