![]() |
Soru:"amipli dizanteri, amibik kolit" SEVGİLİ YUSUF HOCAM... 24 YAŞINDA BİR BAYANIM.YAKLAŞIK BİR AY ÖNCE ŞİDDETLİ İSHAL ŞİKAYETİ İLE ACİLE GİTTİM YAPILAN GAİTA İNCELEMESİNE GÖRE AMİPLİ DİZANTERİ OLDUĞUM SÖYLENDİ. NİDAZOL ADLI BİR İLAÇ KULLANDIM. İSHAL KESİLDİ AMA ARA ARA GAİTAMDA PIHTI ŞEKLİNDE KAN GÖRÜYÜRUM. ÇOK KORKUYORUM. NE YAPMAM GEREKİYOR. LÜTFEN MAİLİME CEVAP VERİN... Doç.Dr. Yusuf AKCAN 18. 10:02:40 Amipli dizanteride 10 günlük nidazol tedavisi yeterli olabilir. bununla beraber lüminal antiamibisit ilaçları tedaviye eklemekte iyi olabilir. ancak bu ilaçları ülkemizde bulmak zor olmakta. çok nadiren amibik kolit invaziv amibik kolite dönmektedir. aslında bunlarda altta yatan ülseratif kolit gibi altta yatan inflamatuar bir barsak hastalığı olabilmektedir.tedaviye cevabı ve bu ihtimalleri de akılda tutarak doktorunuzla olan takibe devam ediniz...sağlıcakla..Doç.Dr. Yusuf AKCAN---Muayene-(0216) 352 8682 –Maltepe-İST Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:18 AM. |