![]() |
İştah açıcı bitkiler * Adaçayı yapraklarından elde edilen toz iştahsızlığı önler. * Anason tohumlarının yenmesi iştahı artırır. * Anason tohumlarından elde edilen anason yağı iştah açıcıdır, harareti söndürür. * Andız otu iştah açar. * Biber ve enginar, iştahsızlığa karşı etkilidir. * Ceviz yapraklarından yapılan çay iştahı açar, mideyi kuvvetlendirir. * Güvercin kökü iştah açıcıdır. * kantaron iştahı açar, hazımsızlıkları giderir. * Karabiber iştahsızlığa karşı son derece etkilidir. Ayrıca hazmı kolaylaştırır. * Kavun, kereviz, kimyon, maydanoz ve melisa otu iştah açıcı özelliğe sahiptir. * Kırmızı yaban mersini meyvelerinden yapılan komposto iştahı açar, vücut kırgınlığını giderir. * Kişniş iştah açar. Taze kişniş meyvesinin ve otunun kötü bir kokusu vardır. Kurutulduktan sonra bu koku kaybolur. 3 gram kurutulmuş kişniş ve kişniş çekirdeği 1/4 litre kaynar suya bırakılır. 10 dakika bekletilerek içilirse iştah açar. * Lavanta çiçeği iştah açar. Bir kesme şekerinin üzerine beş damla lavanta yağı damlatılarak yenildiğinde iştahı açar. Hazmı kolaylaştırır. * Nohut kilo aldırır. * Soğan iştah acıcı özelliğe sahiptir. * Ardıç meyveleri iştahı artırır, hazmı kolaylaştırır. Kaynak : Bayposta.com |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:36 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.