![]() |
Soru:"göğsümde rahatsızlık hissi değişen bölgelerde ağrılar oluyor" hocam merhaba bana yardımcı olursanız çoooook memnun olurum şimdiden teşekkürler.ben38 yaşındayım sorunum gögsümde rahatsızlık hissi degişen bölgelerde agrılar oluyor.hepatit taşıyıcıyım.tahlilerimde b12 vitamin sıfır gibi doktorlara söylüyorum neden diye ilaç veriyorlar tamam.benim istegim bana bir yol gösterin ne yapmam gerekiyor ne vyaparsam mutlu olurum.eger mümkünse sizinle karşılaşmak isterim allaha emanet olun Doç.Dr. M. Akif BUYUKBESE 07.09. 14:27:32 B12 vitamin eksikligi psikolojik degisikliklere yol acabiliyor. Tedavinin kas icine enjeksiyon seklinde yapilmasi, balik tavuk et yumurta gibi hayvani kaynaklarda bol oldugundan besin kaynaklarindan da ayrica yararlanmalidir. Tedavi omur boyu surdurulmeyi gerektirebilir. Zira kimi kez besinlerdeki B12 vitamininin emilememe kusuru olabiliyor. Kanda ozel antikorlara bakilabilir ve endoskopi yapilarak atrofik gastrit diye tabir edilen durumun dogrulanmasi yararli olabilir. Zira B12 vitamini mideden ozel bir madde salgilanmazsa emilim olmamaktadir. Daha nadir bir durum ince barsaktan genetik emilim kusurudur. Tani dogrulandiginda omur boyu ayda bir kalcadan enjeksiyon gerekecektir.Kimi hepatit B enfeksiyonu kroniklestiginde veya tedavide kullanilan ilaclar da duygu durum yani moral degisikligi yapabiliyor.Not ben kisisel calismalarimda agizdan verdigim B12 vitaminin degerleri yukseltmede yetersiz kaldigini gordum.Tum bunlarda baska bir psikiyatr ile de gorusmeniz gerekebilir. Bazen bunlar disinda ruh kimyasini ilgilendiren ilaclar da kendimizle daha barisik bir yasam surmemizi kolaylastirir.Bu arada hic EKG (elektro) cektirdiniz ve kan yaglariniza baktirdiniz mi?Yurt disinda yasiyorum bir suredir. Iyi gunler dilerim. Kaynak: www.saglikdanis.com |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:21 PM. |