![]() |
Soru:"Sesime ne oluyor hekim?" Bunu Özellikle yazmak istiyorum Geçen hafta öksürük şikayeti ile başkent hast.alanya şubesine gittim.ciğer hast.doktoruna. öksürüyorum ve sesim bir müddet konuşmayınca kalınlaşıyor ve çatallaşıyor dedim.doktor beni acile indirip ordan EKG çektirmemi ve sonrada gidebileceğimi söyledi.Ben sadece bu adama nefes borusu boyunca boğazımdan başlayan yanma olduğunu söyledim . Şahıs kalbimden şüphelendi. vs.Şimdi öksürüğüm birhayli azaldı.ama devam ediyor.Bu yıl 1.sınıf okutuyorum sesimi sonuna kadar kullanıyorum.sesimi bir müddet kullanmadığımda kalınlaşıyor ve gırtlağım yanıyor.sesim çatallı çıkıyor sigarada kullanıyorum.öksürüğüm devam ediyor.grip hastalığından kurtulamadım.2 haftadır devam ediyor. şiakyetim bunlar antibiiyotik kullanıyorum Doç.Dr. Mehmet GÜNDÜZ 22.21:53:29 anladığım kadarıyla öğretmensiniz. buda normal şartlardada diğer insanlara göre ses tellerinizde daha fazla travma demek. bunun üzerine sigarada içiyorsunuz. birde yakın zamanda üst-alt solunum yollarını içeren enfeksiyon geçirmişiniz. yapmanız gereken ses tellerinize kendini toparlaması için şans vermek. mümkünse az konuşun. okulda iseniz ders dışında çok konuşmayın. sigarayı azaltın. bir süre ses tellerinizi dnlendirirseniz şikayetleriniz düzelecektir. geçmiş olsun. Kaynak: www.saglikdanis.com |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:42 AM. |