![]() |
Osteoporoz ve Diyet Osteoporoz ve Diyet 1 . Meşrubatların fazla içilmemesi 2. Etiketlerin okunarak fazla fosfor içeren gıdaların yenmemesi (kırmızı et) 3. Hayvani protein alımının azaltılması 4. Bitkisel proteinlerin tercih edilmesi (baklagiller) 5. Süt ve süt ürünleri barsak şikayetlerine neden olmuyorsa fazla miktarda alınması Bazı gıdaların 100 grdaki kalsiyum miktarları aşağıda gösterilmiştir. Gıda Kalsiyum Miktarı Süt ürünleri Inek (yağsız) süt 125Inek (yarım yağlı) süt 122Inek (tam yağlı) süt 199Koyun sütü193Yoğurt (yağlı)111Yoğurt (yarım yağlı)120Beyaz Peynir (yağlı)162Beyaz Peynir (yağsız)96Kaşar Peyniri70Krem Peyn i r80Isviçre Peyniri906Cheddar Peyniri682Lor Peyniri68Dondurma78Meyve ve Sebzeler Ispanak95Kereviz43Asma yaprağı392Bakla (taze) 43Soğan (kuru)27Soğan (yeşil) 51Turp (kırmızı)35Turp (siyah) 39Patates 7Lahana (beyaz)49Lahana (kara)116Pırasa 52Bamya 92Ceviz 99Nohut 150Karpuz, Kavun50Dut 60Kivi100Hurma 59PortakaI 41Et ve ürünleriHavyar 276Koyun eti 10Dana eti 11Tavuk eti 11Balık eti 8-7 |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:41 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.