![]() |
Soru:"helicobacter pylori, mide bulantısı" Merhaba hocam. yılında midemdeki rahatsızlıklardan dolayı endoskopi yaptırdım ve minimal reflü özofajit ve pangastrit, pilor disfonksiyonu tanısı konuldu. Sürekli mide sorunları yaşıyorum. 1,5 ay kadar önce mide bulantısı, kusma, şişkinlik sorunlarım nedeniyle dahiliye bölümüne gittim tahliller sonucu midemde mikrop helicobacter pylori IGA (ELİSA) ve helicobacter pylori IGg (ELİSA) pozitif çıktı ve pulcet, macrol 500, largopen 1 gr ilaç tedavisi uygulandı ilaçlar bitince tekrar gidince aynı ilaçları birer kutu daha kullandım ilaçlar bitince tekrar gittim tahliller sonucu yine pozitif çıktı Gastroenterolojiye başvurmam gerektiği söylendi şimdi ne yapmam ya da ne ilacı kullanmam gerekiyor? Mide bulantısı ve midede şişkinlik ve sorunlarım hala devam ediyor. Cevaplarsanız sevinirim. Teşekkürler, iyi günler (27 yaş-bayan) Doç.Dr. Yusuf AKCAN 29.09. 07:04:25 Helikobakter pilori tespiti için kullanılan hassasiyet ve özgüllüğü en az olan testi kullanmışsınız. seoloji testlerle h pilori tedavi sonrası pozitiflik bir yıl kadar sürebilir.Helikobakter pilori gaita antijen testi veya ür nefes testi yaptırmalısınız.bulantı ksuma şişkinlik sorunlarınıza gastroparesi ve safra kese hastalıkları ve pankreas hastalıkları da gözönüne alınarak yaklaşılmasını öneriririmsağlıcakla. Kaynak: www.saglikdanis.com |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:51 AM. |