Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/)
-   -   Soru:"dahiliye karaciğer" (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/566691-soru-dahiliye-karaciger.html)

Bluesky24 24-04-2010 10:59 AM

Soru:"dahiliye karaciğer"

sevgili hocam oncelikle hastalara bu şekilde yol gosterdiginiz icin sizlere tşk ederim.

ben 26 yasında,70 kilodayım yaklasik 10 yıldır astım hastasıyım sikayetim gögüs sol bolgesinde ağrı bulunmasi yaklaşik iki ay oncesi bir mac sonrası cıkan bu sikayet dolayısıyla gögüs hastalıklarına basvurdum yapılan kan tahlilleri sonucunda toraks bt cektirdim..

toraks bt incelemesi raporunda

toraks duvarını olusturan kemik ve yumuşak dokular tabiidir.

her iki hemitoraks simetrik görünümdedir.

trakea orta hattadır.

sağ üst paratrakealde milimetrik lenf nodları izlendi.

kalp boyutları mediastinal ana vasküler yapılar tabiidir.

her iki akciğer parankiminde,infiltrasyon,yer kaplayan lezyon izlenmedi.

inceleme alanına giren üst abdomen kesitlerinde karaciğer sol lobanterior 4. subsegmentte 1.5 cmlik hipodens alan izlendi.

seklinde acıklanalar yapılmış bu raporu doktoruma gosterdigimde bana dahiliye uzmanlık alanına girdigini ve kendilerinin bu konuyla ilgili bi şey yapamayacaklarını soylediler..

dahiliye uzmanlık alanına giren bir durumum varmı yoksa hangi bolumden yardım almalıyım ve sonuc kotumudur acaba bilgi verebilirseniz cok sevinecegim tşk ederim....

Doç.Dr. Omer ETLIK

23. 23:35:34

degerli okuyucumuz,

oncelikle gecmis olsun dileklerimi sunarim. Toraks BT raporunda belirttiginiz bulgular hemen hemen normal bir inceleme raporu gibi degelerlendirilebilir. Trakea komsulugunda tespit edilmis olanlenf nodlalri bir cok insanda tesadufen bulunmakta ve genellikle bir hastaliga isaret etmemektedir. Ayrica 1 cm den kucuk lenf nodlari normal olarak degelerndilir. Diger bir nokta ise teknik bir konu omakla beraber eger BT nizi ceken cihaz multislice BT degilse (ust duzey ve son yillarda yayginlasan bir BT cihazi turu)ve tetkik damardan ilac verilmeden yapilmissa o bolgedeki damarlar benzer goruntu verebilir. Yine karacigerde tespit edilen hipodens alanda benzer sekilde normal bir yapiya ait olabilir. Size tavsiyem cektirdiginiz cihaz multslice BT degilse kafanizdaki soru isaretlerini bertaraf etmeniz acisindan tekrar ancak multislice BT de ilaclı olarak cektirip supheleri ortadan kaldirmaktri. Ancak su haliyle bile sizi endiseye sevkedecek bir durum gozukmuyoriciniz rahat olabilir, yinede kafam rahat etsin diyorsaniz daha once dedigim gibi kaliteli bir cihazla ve ilacli olarak (multislice BT) tetkikiniz tekrralatmak yeterli olur. Bu amacla oncelikle gogus hastaliklari uzamnininz ile gorusebilirsiniz.

Doc.Dr.Omer Etlik

Radyoloji uzmani

ozel sema hastanesi Dragos/Ist

0216 4589000/3088

Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.

WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:38 AM.