Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/)
-   -   Mide sorunlarını dert etmeyin (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/566663-mide-sorunlarini-dert-etmeyin.html)

Bluesky24 24-04-2010 10:56 AM

Mide sorunlarını dert etmeyin
 
AYNI SAFA: Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış çiçek yaprağı, orta boy 1 su bardağı kaynar derecede suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 2 bardak taze demlenmiş çay, soğutulmadan yudumlanır.

EBEGÜMECİ: Gastrit için 1 tatlı kaşığı dolusu ince kıyılmış taze yaprak, 1 bardak soğuk suda 10- 12 saat demlendirildikten sonra süzülür. Günde 3-4 bardak ılık çay, yudumlanarak içilir. mide ülserinde, taze ebegümeci yaprakları ve kaba öğütülmüş arpa ile hazırlanan bir çorba çok yararlıdır. Önce arpa çorbası pişirilir ve sonra, ince kıyılmış taze ebegümeci yaprakları çorbanın üstüne serpiştirilir.

MEYANKÖKÜ: Bitkinin kökünden meyan balı elde edilir. Zamk, reçine, glikoz, nişasta, glisirin, sakkaroz gibi maddeler ihtiva eder. mide ülserinde, duodenum ülserinde, gastritte ayrıca sindirimi kolaylaştırıcı olarak kullanılır. Meyan kökü kaynatılarak 1 bardak içilebilir. Çiçekleri de kullanılabilmektedir.

SEMİZOTU: Suda haşlanarak ezilmek suretiyle özsuyu elde edilir. Bu su, sabahları 1 bardak içilir.

ÜZÜM: Asmanın şeker bakımından zengin olan meyvesidir. Besleyici değeri yüksektir. mide ve karaciğerin dostudur. B ve C vitaminleri ihtiva eder. mide ağrılarını dindirici olup, gastrit ve ülsere de etkilidir. kan yapıcı özelliği vardır. Bedeni canlandırıcı ve kuvvetlendiricidir.

KUDRET NARI: Kabakgiller familyasından, şifa amacıyla yetiştirilen bir bitkidir. Zeytinyağında bekletilerek (rengi değişinceye kadar) kullanılır. Tadı ve kokusu hoş olmadığından, yağı bir şeker üzerine damlatılmak suretiyle (3-4 damla) mide ülserine karşı kullanılabilir. Yara iyileştirici etkiye de sahiptir. mide iltihabında, narın sıkılarak elde edilmiş özsuyundan 1'er bardak içmek oldukça faydalıdır.

ANASON: mide hazımsızlıklarında kullanılması tavsiye edilmektedir. Bunun için 250 ml su kaynatılıp içine 1-2 kaşık (çay kaşığı) anason konulur ve 10-15 dakika bekletildikten sonra 1-2 tatlı kaşığı bal katılarak, yemeklerden sonra içilebilir.



midenizin dostları



KAYISI: Kurutulmuş kayısıda A, B, C vitaminleri, flour, bakır ve potasyum gibi maddeler bulunur. mide ülserlerinde ve bulantı sonrası mideyi rahatlatıcı özelliği dolayısıyla tavsiye edilmektedir.

YONCA: Meyvesi badıç (çiçekten hemen sonraki küçük hali) şeklindedir. Çiçekli ve yapraklı dallarında uçucu bir yağ, melilotik asit, kumarik asit ve kumarin bulunur. Sinirleri yatıştırıcı özelliğinden dolayı, sinirsel mide ağrılarının giderilmesinde kullanılır. mide ve bağırsak sisteminin düzenli çalışmasını sağlayıcı etkisi de bulunmaktadır.

KANTARON: Kırmızı, mavi ve sarı renkli türleri vardır. Çoğunlukla sarı kantaron kullanılır. Köklerinden ve çiçeklerinden yararlanılır. mide ülseri, gastrit, hazımsızlık gibi durumlarda faydalanılır. İştah açıcı özelliği de vardır. ülserde, 2-4 gr kantaron 300 gr su ile kaynatılarak yarım bardak içilebilir. kantaron çiçeği, 10 gramı aynı miktarda anason ile karıştırılarak çemen suyu da katılmak suretiyle içilebilir. Yalnız kantaron bitkisinin kaynatılarak 1 bardak içilmesi de mide iltihabına iyi gelir.

NANE: Sinirsel mide ağrılarının giderilmesinde, safra akışının düzenlenmesinde, mide bulantılarının önlenmesinde oldukça faydalıdır. mideyi rahatlatıcı özelliğe sahiptir. Tek başına olduğu gibi, anason ile birlikte 10'- ar gram kaynatılarak içilebilmektedir.

İSVEÇ ŞURUBU: Gastritin ağırlık derecesine göre, günde 2 veya 3 yemek kaşığı İsveç şurubu alınır. En etkili kullanım biçimi, yemeklerden yarım saat önce ve yarım saat sonra içilen bitki çaylarına, örneğin papatya çayına eklenmesidir.

ISIRGANOTU: Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış yaprak, orta boy 1 su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 3-4 bardak taze demlenmiş ısırganotu çayı, haftalar boyunca sürekli içilebileceği için, uzun süreli tedavi kürlerine çok uygun bir bitkidir.

KUŞEKMEĞİ: Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış bitki, orta boy 1 su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 2 bardak taze demlenmiş çay, soğutulmadan yudumlanır.

BİTKİ KARIŞIMI: 100 gr karakafesotu kökü, 50 gr aynısafa çiçeği ve 50 gr kuşekmeği, ince kıyılmış olarak harmanlanır. Yarım tatlı kaşığı bitki karışımı, orta boy 1 su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 3-4 bardak taze demlenmiş çay, soğutulmadan yudumlanır.



Zencefil iştah açıcı...



mide ve karın ağrılarını giderici, spazm çözücü ve bulantıyı önleyici etkilere sahip olan zencefil, iştah açıcı, sinirleri yatıştırıcı, bedeni ve zihni güçlendirici özelliklere de sahiptir. sindirim sistemi ve mide ile ilgili hastalıkların tedavisinde, üst sindirim sisteminin mukozasını, ülser oluşumuna karşı korur. Yemek sırasında alındığında, proteinlerin sindiriminin daha etkili yapılmasını sağlar. Trombosit yapışkanlığını azaltır ve kanı çabuk pıhtılaşan hastaların tedavisinde yararlıdır. bağırsak parazitlerine karşı etkilidir.

Hazırlanışı: Taze zencefil, 1 tatlı kaşığını dolduracak şekilde rendelenir. 1 çay kaşığı kahverengi şeker ve 4-5 damla limon eklenerek, yemeklerden önce aç karnına alınırsa, sindirimin daha düzenli olmasını sağlar. Kuru zencefil kökü, kaynayan su kabının içine atılır, 5 dakika kaynatılıp ocaktan alınır. Üstü kapatılır. 10-15 dakika demlendirilir. Süzgeçten geçirilir. Tatlandırılarak, yemek sonrası çay olarak içilebilir.



Kaynak : Bayposta.com


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:38 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.