![]() |
Soru:"orbital kitle" Faruk bey: 2005 kasım ayında sol göz üstü kapak içinde gözümü rahatsız eden bir şişlikten dolayı hastahanenize başvurdum.Muayenenin ardından bu şişliğin bir orbital kitle olduğu tanısı kondu ve bu kitlenin alınması gerektiği,bunun da A.Ü.tıp fakültesinde yapılabileceği düşüncesiyle oraya sevkim yapıldı.Orada yapılan ameliyatın ardından 1 ay gibi bir süre geçtikten sonra gözümde şişme ve iltihaplanma sebebiyle tekrar hastahanenize başvurdum.(o zaman üniversite hastahaneleri ssk lı hastaları sevkle kabul ediyordu)Yapılan muayene ve tetkiklerin ardından bu kitlenin tamamen alınamadığı ve tekrar ameliyat olmam gerektiği söylendi.Ayrıca bu kitlenin beyne ve göz sinirlerine çok yakın olduğundan alınmasının ciddi risk taşıdığı bilgisi verildi.Ben de bu korku ve düşünce ile problemimi sürekli erteledim fakat akıntı devam etti.Bu rahatsızlığımla ilgili sizin yardım ve görüşlerinizi bekliyor saygılarımı sunuyorum. özkan aydoğan 29 yaşındayım ve erkeğim. Prof.Dr. Faruk ÖZTURK 09. 22:02:54 Geçmiş olsun,Kitle alınması takibi için tomografi - MR gerekebilir. Bazen alındıktan sonra da büyüyebilir. Kitle nin patolojide incelenmesi gerekir. Dolayısı ile bu tür bilgilerin olması gerekir.Bunlarla birlikte tekrar değerlendirmemizde fayda vardır. Gerekirse bizzat görüşürüz.selamlarprof. dr. faruk öztürk Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:34 PM. |