Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/)
-   -   Kanser avcısı isot (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/566399-kanser-avcisi-isot.html)

Bluesky24 24-04-2010 10:26 AM

Kanser avcısı isot
 
Nottingham Üniversitesi nce yapılan araştırmada, acı kırmızı biberdeki kapsaisin& maddesinin, hücrelerin enerji üreten ısı odası mitokondriye saldırarak, kanser hücrelerinin ölümünü tetiklediği belirlendi. Araştırmaya göre, kapsaisindeki molekül ailesi vaniloidler, kanser hücrelerindeki protein gelişimine engel olarak apostosis& i, yani hücre ölümünü tetikliyor. Vaniloidler, bunu yaparken, etraftaki sağlıklı hücrelere zarar vermiyorlar. Kapsaisini akciğer ve pankreas kanser hücrelerinde deneyen bilim adamları, bu etken maddenin tümörlü hücrenin tam kalbine saldırdığını belirtti. Araştırmaya başkanlık eden Timothy Bates, kanserli hücredeki mitokondrinin biyokimyasal yapısının normal hücrelerdekinden çok farklı olduğunu kaydetti.



FAYDASI ÇOK

Bates, kapsaisinin kanser hücrelerini hedef alarak bunları ölüme sürüklediğini, ancak normal hücrede bu sonuca yol açmadığını belirterek, Bu, kanserli hücreleri doğuştan diğerlerinden ayıran ve savunmasız olduğunu gösteren bir durum& dedi. Daha önce diabete iyi geldiği açıklanan kırmızı biberde bulunan kapsaisinin, başta kanser olmak üzere birçok sağlık sorununda olumlu etkiye sahip olduğu hekimlerce dile getirilmişti.



En çok Güneydoğu da yetiştirilip tüketiliyor

* Türkiye de isot (ısı otu), bilim çevrelerinde ise capsicum anitum& adıyla bilinen kırmızı acı biber yaygın olarak tüketiliyor.



* Anavatanının Meksika olduğu sanılan ve Azteklerin yazılı belgelerinde söz ettikleri kırmızı acı biber, Avrupa ya 15. yüzyılın sonlarında geldi, 16. yüzyılda kıta ülkelerine ve Osmanlı topraklarına yayıldı.



* Kırmızı biberi en çok tüketen ülkelerden olan Hindistan a ise bu bitki 17. yüzyılda Portekizliler tarafından ulaştırıldı.



* Hint ve Meksika mutfağında çok sık kullanılan kırmızı acı biber, Türkiye de en fazla Güneydoğu Anadolu Bölgesi nde yetiştirilip tüketiliyor.



* L.T. Tresh adlı bilim adamı, 1846 yılında bibere acılığı veren maddenin kristal yapısında olduğunu tespit ederek, adını capsaicin-kapsaisin& koymuştu.





Kaynak : Bayposta.com


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:32 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.