Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/)
-   -   Soru:"üreter taşı" (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/559047-soru-ureter-tasi.html)

Bluesky24 22-04-2010 05:00 PM

Soru:"üreter taşı"
 




İyi günler.

Sağ böbrek alt uçtasında mesaneye 2 cm. mesafede 7 mm.lik taş bulunmaktadır.Bu taşla ilgili olarak 5 kez ESWL oldum.Ancak doktorum tarafından ESWL kesilerek; taşın kırılması ile alakalı gelişme gözlenmediği belirtilerek Üreteroskopi olmam önerilmiştir.Ayrıca her iki yada üreter kanalların alt uç kısımlarının dar olduğu belirtilmiştir.

SORUM ŞU ŞEKİLDEDİR:

1. Söz konusu kanalların dar oluşu ve ayrıca bende 50 gr büyüklüğünde (PSA normal) prostat olması nedeniyle Üreteroskopi yapılma zorluğu ve riskleri nelerdir?

2.Bu işlemler son 2 ay içerisinde seyretmektedir.Bu süre zarfında da yaklaşık 6-7 kğ. kadar kilo kaybım oldu.Kilo kaybının taşın kanalı tıkayıp, böbreğin çalışmaması gibi olumsuzluklardan kaynaklığı söylenebilirmi?

3.Söz konusu kanalları genişletici yada taşı eritici/düşürücü ilaç, kaplıca, bitkisel tedavi gibi önerileriniz varmı?

İlgileriniz için tşk.ler.Saygılarımla

Uzm.Dr. Mehmet KALKAN



05.05. 09:56:00



prostatınızın olması üreteroskopıyı güçleştirmez, işlemın enfeksiyon, ileri donmede cok nadır olarak kanalda daralma riski, tesın alınamaması gibi cok dusuk rısklerı vardır. kılo kaybınızın tasa baglı olması dusunulemez. tek taraflı kanal tamamen tıkansa bıle diğer bobrek normal olduğu surece bobrek yetmezlıgı oluşmaz. kanalları genısletıcı ılaclar mutlaka kullanmıssınızdır, fakat 2 aydır ve 5 seans eswl uygulanmıs olması artık bu tur beklentılere gırmemeyı gerektırir. ureteroskopi ile tasın cıkarılması gerekır. gecmıs olsun







Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:41 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.