Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/)
-   -   İdrarda kanama 'kanser' habercisi (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/558574-idrarda-kanama-kanser-habercisi.html)

Bluesky24 22-04-2010 03:34 PM

İdrarda kanama 'kanser' habercisi
 




İdrarda kanamayı kırmızı alarm olarak nitelendiren uzmanlar, kanamanın; böbrek tümörleri, idrar yolu tümörleri, mesane tümörü ve prostat kanseri gibi öldürücü hastalıkların belirtisi olabileceğini belirterek, erken teşhisin hayat kurtaracağının altını çiziyor.



Toros Devlet Hastanesi üroloji Uzmanı Dr. Nedim İnce, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, idrarda görülen kanamanın nedenlerini anlatarak, vatandaşlara uyarılarda bulundu. İdrarda kanama olmasının kırmızı alarm olarak nitelendirilmesi gerektiğini belirten İnce, idrarın kırmızı gelmesinin genellikle idrara kan karışması sonucunda oluştuğunu ve birçok hastalığın belirtisine işaret edebileceğini söyledi.



İdrarı kırmızıya boyayan birtakım ilaçlar kullanıldığında ve sarılık hastalığında da idrarın kırmızı olabileceğine dikkat çeken İnce, Ama bunlar çok nadir görülüyor.



İdrarda kan görülmesi, böbrek, mesane ve idrar yolu hastalıklarına işaret ediyor. Bu gözle görülür idrardaki kanamanın yüzde 15'ini börek hastalıkları, yüzde 40'ını mesane hastalıkları, yüzde 10'unu idrar yollarındaki hastalıklar oluşturuyor ve yüzde 20'sini prostat hastalıkları oluşturuyor. Bunlar ciddi hastalıklar ve bunların başında da kanser geliyor dedi.





Kaynak : Bayposta.com


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:55 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.