![]() |
Soru:"hemoroid." hocam iyi akşamlar . yaklaşık 2-3 aydır makat bölgemde dışarıya doğru bi çıkıntı oluştu ve sonrasında çok sık olammakla beraber kanamalar görüldü. herhangi bi ağrı yok ama tuvalet esnasında kısmen zorlanmalar yaşamaktayım doktora gitmeye çekindim taki internetten araştırana kadar sorunun hemoroid değilde kanser olabileceği ihtimalinide öğrenince geçen gün doktora gittim doktor baktı ve hiçbirşey söylemeden rektosigmoidoskopi yaptırmam için laboratuvara sevk etti . laboratuvarda 1 hafta sonrasına gün verildi ancak bu işlem hakkında bilgilendirilmedim sadece verilen tarihte gelmem istendi . ( enema 135 ml ) adlı bi ilaç yazıldı onuda kendimle getirmem gerektiği söylendi. size sorum bu işlem nasıl bi işlem günlük yaşantımı etkiler mi ? ayrıca eğer rahatsızlığım hemoroid ise bundan tamamen kurtulmak mümkün mü ? şayet cerrahi operasyon gerekiyorsa herhangi bi hastanede bu operasyonu yapabilirmiyim ne kadar güvenli olur. bu işin gerçekten uzmanı olan kişilere nasıl ulaşabilirim.. saygılar sunuyorum .. yaş : 28 şehir : diyarbakır cinsiyet : erkek meslek : bankacı Uzm.Dr. Alaattin OZTURK 05. 17:59:21 Hemoroid hastalarında sigmoidoskopi kanser endişesini gidermek için yapılır. Şahsen ben pek çok hastama bu işlemi uygulamıyorum. Ama uygulanması yanlış değil. İşlem kalın barsağınızın temizlenmesi ve bir kamera ile içinin gözlenmesidir. İşlemden sonra normal hayatınıza devam edebilirsiniz. Muhtemelen hemoroidden başka bir şey çıkmayacaktır. O zaman da hemoroidn büyüklüğüne ve sizi rahatsız etme derecesine göre tedavi verilecektir. Bu rahatsızlık az ise ilaç tedavisi çok ise ameliyat seçenektir. Bütün bu işlem ve ameliyatları genel cerrahlar yapar. Hekiminizle hastalığınız hakkında konuşun, bilgi alın. Sonuçta söz konusu sizin bedeninizdir. Sitemizde hemoroid ile ilgili detaylı yazı bulabilirsiniz. Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:16 AM. |