Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/)
-   -   'Yemekten sonra çay ve kahve içmeyin' (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/558082-yemekten-sonra-cay-ve-kahve-icmeyin.html)

Bluesky24 22-04-2010 02:07 PM

'Yemekten sonra çay ve kahve içmeyin'
 
Beslenme uzmanlarının ifadesine göre kafein vucüdun demir almasına ve hemoglabi üretmesine engel oluyor. Alyuvarların ana maddesi olan hemoglabinin eksikliği uzun vadede vücutta anemiye (kansızlık) sebep oluyor. Anemi sonucu ortaya çıkacak yorgunluk ve stresin diğer organları da etkileyeceği ifade edildi.



Doktorlar aneminin belirtilerini şöyle sıraladı: Halsizlik, baş dönmesi, hızlı kalp atışı, deri renginin solması, dudak renginde ve tırnaklarda pembeliğin azalması. Anemiye sebep olan diğer faktörler ise yetersiz uyku ve alkol. Anemiden korunmak için yeşil lifli sebzeler gibi demir oranı yüksek yiyecekler tüketilmeli.



Kaynak : Bayposta.com


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:05 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.