![]() |
Deprasyon testi - Önceden zevk aldığınız işlerden artık zevk almamaya mı başladınız? - Son zamanlarda karar vermekte zorlanıyor musunuz? - Konsantre olmakta güçlüğünüz var mı? - Kendinize güveniniz azaldı mı? - Motivasyonunuzu kaybettiniz mi? - Enerjisiz, güçsüz ve yorgun musunuz? - Hoş olmayan şeyleri tekrar tekrar düşünmeye kendinizi zorluyor musunuz? - Kendinizi değersiz hissediyor musunuz, kendi kendinize sitem eder misiniz? - Gün boyunca ruhsal durumunuzda dalgalanmalar oluyor mu? - Cinsel isteğinizde azalma var mı? - Uyku düzeniniz bozuldu mu? - Kendinizi üzgün, keyifsiz, çaresiz hissediyor musunuz? - Ailenizde depresyonda olan, bağımlılığı olan veya ra teşebbüs eden var mı? - İntiharı düşündünüz mü? Bu sorulara yanıtınız çoğunlukla evet ise, depresyon sorunu sizi ilgilendiriyor olabilir. Depresyonun o büyük çöküşünü beklemeyin. Beklemeden ve korkmadan yardım isteyin: - Kendinizi izole etmeyin. Sosyalleşin. Dostlarınızla, arkadaşlarınızla daha sık birlikte olun. - Problemlerinizi anlatın. Arkadaşlarınızla, eşinizle, danışman öğretmeninizle veya ailenizle üzerinizde yük olan şeyler hakkında daha sık ve daha çok konuşun. Paylaşın! - Olumlu düşünün. İyimser olmaya özen gösterin. - Tıbbi yardım istemekten çekinmeyin. Doktorunuzdan yardım isteyin Kaynak : Bayposta.com |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:04 PM. |