Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/)
-   -   Yaşlılıkta Denge Bozukluğu Beyindeki Değişikliklerle İlgili (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/555968-yaslilikta-denge-bozuklugu-beyindeki-degisikliklerle-ilgili.html)

Bluesky24 22-04-2010 01:00 AM

Yaşlılıkta Denge Bozukluğu Beyindeki Değişikliklerle İlgili
 
Son yapılan araştırmalar beyinde oluşan değişikliklerin şiddetinin ileri yaşlarda denge sorunlarına neden olabileceğini ortaya koydu.

Yaşa bağlı olan beyindeki beyaz madde değişiklikleri yaşlılarda görülür ve şiddeti kişiden kişiye değişir. Bu araştırmayla beyindeki değişimlerle yürüyüş ve dengenin bağlantısı ortaya çıkmış oldu.

639 yaşlı insan üzerinde yapılan araştırmada yaşları 65 ve 84 arasında değişen kadın ve erkeklerin beyin röntgenleri ile yürüyüşlerindeki denge incelendi. Ve 284ünde hafif, 197sinde orta şiddetli ve 158inde oldukça şiddetli beyaz madde değişimi olduğu gözlendi. Beyaz maddenin değişiminin şiddetiyle doğru orantılı olarak yaşlı insanların denge sorunları yaşadıkları kanıtlandı.

Uzmanlar yürüme zorlukları yaşayan yaşlı insanların çoğunda beyaz madde değişime bağlı rahatsızlıklar olduğunu açıkladı. Böyle bir durumla karşılaşılmaması için yaşlılara egzersiz yapmaları tavsiye ediliyor. Uzun vadede egzersizin koruyucu bir etkisi mutlaka olacaktır.

Beyin beyaz maddesindeki bu tür değişikliklerin sebebi tam olarak bilinmese de araştırmalar yüksek kan basıncı ve diabet hastalıklarının bir ilgisi olduğunu kanıtlıyor.





Kaynak: saglicaklakal.com


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:34 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.