![]() |
Şiddet Gören Anneler Çocuklarına Şiddet Uyguluyor Şiddet Gören Anneler Çocuklarına Şiddet Uyguluyor[/b] 28.06.2008 Kız çocukları aile içi şiddete daha çok maruz kalıyor. Şiddet gören anneler çocuklarına şiddet uyguluyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu tarafından gerçekleştirilen "İzmirde... Kız çocukları aile içi şiddete daha çok maruz kalıyor. Şiddet gören anneler çocuklarına şiddet uyguluyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu tarafından gerçekleştirilen "İzmirde Bir İlköğretim Okulunda Aile İçi Şiddet Araştırması" kız çocuklarının aile içi şiddete daha fazla maruz kaldıklarını ortaya çıkardı. Sözkonusu araştırmanın İzmir ili Narlıdere ilçesindeki bir ilköğretim okulunun 5.sınıfında okuyan 100 öğrenci üzerinde gerçekleştirildiğini belirten Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Candan Öztürk, "Çalışmaya katılan çocukların yüzde 60ı kız çocuk olup ailelerin yüzde 84ü çekirdek aile, annelerin yüzde 60ı ve babaların yüzde 40ı ilkokul mezunudur. Annelerin yüzde 36sı ve babaların yüzde 32si çocuklarına şiddet uygulamaktadır. Çocukların ifadelerine göre, ailelerin yüzde 24ünde babanın anneye şiddet uyguladığı saptanmıştır. Kız çocukların yüzde |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:46 AM. |