![]() |
Emanete iyi bakmış Erzincan'da prostat ameliyatı olan yaşlı bir adamın karnından, 12 yıl önce İstanbul'da geçirdiği prostat ameliyatında unutulan sargı bezi çıkarıldı. 12 yıl öncesine kadar İstanbul'da çay ocağı işleten 74 yaşındaki Bayram Dönmez, idrar yapmadaki sıkıntılarından urtulmak için Haseki Devlet Hastanesi'nde prostat ameliyatı oldu. Ameliyatın ardından rahatsızlığının bir türlü geçmediğini ve zaman zaman sonda yapılarak acılarının hafifletildiğini anlatan 3 çocuk babası Bayram Dönmez, aradan geçen zaman içerisinde memleketi Erzincan'ın Kemah İlçesi'ne bağlı Ağaçsaray Köyü'nde yaşamaya başladığını söyledi. Son 1 aydan beri rahatsızlığının artması üzerine Erzincan Devlet Hastanesi'ne giderek muayene olduğunu ve çekilen ultrason sonucunda yeniden ameliyat edilmesine karar verildiğini belirten Bayram Dönmez, "Yapılan tahlilerden ve ultrason çekiminden sonra doktorum bana, prostatımın büyüdüğünü, taşlaşma olduğunu ve neticede ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Ben de çektiğim sıkıntıdan kurtulmak için ikinci kez ameliyat oldum. Karnımdan 12 yıl önceki ameliyattan kalma bir sargı bezi çıkardılar" diye konuştu. Hastanın çekilen ultrasonunda taş tespit edildiğini kaydeden Erzincan Devlet Hastanesi üroloji Servisi Uzman Doktoru Erkan Ergen, bunun için hastaya kapalı taş ameliyatı (sistoskopi) yapmaya karar verdiklerini belirterek, "Ancak ameliyat sırasında taşlaşmış kısmın, rulo şeklindeki bir sargı bezinin baş tarafında oluştuğunu gördük. Bunun üzerine açık ameliyatla sargı bezini ve taşı aldık." dedi. Dr. Erkan Ergen ayrıca, sargı bezinin daha uzun bir süre kalması halinde hastada tıkanma ve iltihap yapacağını dile getirdi. Kaynak : Bayposta.com |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:31 PM. |