![]() |
Soru:"kabızlı ve şişkinlik" merhabalar doktorbey.benimşikayetlerim kabızlık wc ye gitsem bile tam boşalamama hissi var.her zaman ıkınma ile oluyor.wc ihtiyacım olduğu a gitmezsem 2-3 gün çıkamıyorum.kuru ve sert dışkılama oluyor,aç dahi olsam tokluk hissi oluyor.karnım 5 aylık hamile gibi şişiyor bir buçuk yıl evvel fibromiyalji tanısı kondu.anti depresan ilacı kullanıyorum.dr gittim şikayetlerim devam ediyor.beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim teşekkür ederim. Doç.Dr. Yusuf AKCAN 05.02. 16:30:14 anlattıklarınız spastik kolon veya irritabl barsak dediğimiz duruma uyuyor. stres kaygı endişe evham gibi duygudrumları gastrointestinal sistemin çalışmasını olumsuz etkilebilmektedir. tabi olayı bu şekilde psikosomatik olduğuna karar vermeden önce bir gastroenterolog tarafından görülmeniz ve başka sebeplerin dışlanması gerekir. örneğin hipotiroidizm gibi. Diğer sebepler dışlanınca gastroenterolog ve psikiyatri yardımı iel bu sorunun en azındanbir miktar rahtlatacaksınızdır. antidepressan ilaç alıyorsanız bunun SSRI grubu olmasına dikkat ediniz. SSRI grubu barsak aktivitesini artırırken TCA ilaçlar kabızlığı artırır.. sağlıacakla.. Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:37 PM. |