![]() |
Soru:"elin üstünde oluşan kırmızı yuvarlak lekeler" benim sorum 1aydır vücudumda kaşıntılar vardı.kollarımdabacaklarımda ve de sırtımda daha çok akşamları artıyordu bu kaşıntılar.daha sonra bu kaşıntılara ek olarak yaklaşık 10 gün önce elimin üst tarafında kırmızı benekler oluştu.yüzümde de var ve yüzümdeki kırmızılıklar kaşınıyor.aynı zamanda elimin üzerindeki kemiğin üstünün birazkoyu kahverengi gibi olduğunu farkettim.ayak bileklerimde de daha önceden kızarmalar olmuştu daha sonra bu kızarıklar geçti hafif kahveregimsi renk aldı.bende bir tıp merkeindeki ciidiye uzmanına gittim.muayene etti elimdeki kızarıkların ve ayağımdaki lekelenmelerin ekzamaya dönüştüğünü söyledi.kaşıntı için krem,kortizonlu krem,su bazlı nemlendirici ve hap verdi.hapı kullanamadım hamilelik ihtimali olduğu için.kremleri sürüyorum fakat kotizonlu kremi 3gündür sürüyorum.kaşıntırım biraz azaldı.ama elimdeki kırmızılıklar,açık kahverengi leke ve ayağımdaki açık kahverengi leke 10 gün olmasına rağman geçmedi.internette okuduğum bazı yazılardan dolayıda endişelendim acaba kötü bir cilt hastalığım olabilirmi.doktora gitmeden önce birde sizlere danışmak istedim.yoksa bu lekelrin geçmesi uzun zaman mı alır.yardımcı olursanız sevinirim. Uzm.Dr. Serpil Uysal OZYILMAZ 23. 17:01:03 kaşıntıya bağlı gelişen exemalarda leke oluşumu sık görülür. lekelerin iyileşmesi zaman alır. bununla ilgili kaşıntı ve exema geçtikten sonra kortizonlu kremi kesip bol nemlendirici sürün. eğer bir ayda hala gerileme ve azalma olmuyorsa tekrar hekiminizle görüşün. Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:40 AM. |