Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/)
-   -   Alkol ile Meme Kanseri Bağlantılı (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/553123-alkol-ile-meme-kanseri-baglantili.html)

Bluesky24 20-04-2010 10:43 PM

Alkol ile Meme Kanseri Bağlantılı
 
Menopoz sonrası dönemdeki kadınların tükettiği alkol göğüs kanserinin en sık görülen tipinin görülme riskini arttırıyor.

184.000 kadın üzerinde yapılan büyük bir araştırma alkolün ileri yaşlardaki kadınlarda kansere sebep olduğunu gösteriyor. Araştırmaya katılan kadınların her gün 1 kadeh alkol tüketenlerinin hormona duyarlı tümörle karşılaşma riski %32 artıyor. Eğer tüketim 2-3 kadehe çıkarsa risk de %51'e yükseliyor.

Göğüs kanserine yakalanan kadınların %70i östrojen ve progesteron reseptörlü tümörler olduğu belirtiliyor. Alkol ve östrojen hormonun bir araya gelmesi kanser riskini arttırıyor. Alkol tüketen menopoz sonrası dönemdeki kadınların doktorlarına danışmaları ve hayat tarzlarını değiştirmeleri öneriliyor.

Bir başka araştırmaysa zaman zaman tüketilen az miktardaki kırmızı şarabın kalbi koruduğunu ortaya koyuyor.

Göğüs kanseri, akciğer kanserinden sonra kadınların ölümlerine yol açan 2. önemli hastalık. Tüm dünyada göğüs kanseri 1.2 milyon insanda teşhis edildi ve bu yıl 500.000 kadının ölümüne neden olacağı sanılıyor.





Kaynak: saglicaklakal.com


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:18 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.