![]() |
Sperm kalitesini artıran meyve İnönü Üniversitesi'ndeki bir grup akademisyenin kayısının sağlığa faydalarıyla ilgili araştırmaları, kitap haline getirildi. Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Ali Otlu, Yrd. Doç. Dr. Meltem Kuruşsöğütlü ve Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bayram Murat Asma ile valilikte basın toplantısı düzenledi. Vali Daşöz, yaptığı konuşmada, Malatya'da yaş kayısı üretiminin yılda 500 bin ton, kuru kayısı üretiminin de ortalama 120 bin ton olduğunu söyledi. Daşöz, bu bakımdan Malatya'nın dünya kuru kayısı ihtiyacının yüzde 80, Türkiye'deki tüketimin de yüzde 95'ini karşıladığını bildirdi. Kayısının birçok yararı olduğunun bilinmesine rağmen bunun bilimsel araştırmayla kanıtlanması gerektiğini belirten Daşöz, yapılan araştırmanın bu ihtiyaca cevap verdiğini kaydetti. -''KANSER TEDAVİSİNİN TAMAMLANMASINI SAĞLIYOR''- Prof. Dr. Ali Otlu da araştırmanın geç kalınmış bir çalışma olduğunu belirterek, ''Bu derece başarılı sonuçlar alacağımızı başlangıçta tahmin etmemiştik. 4-5 araştırma sonucunu yurt dışına gönderdik'' dedi. Araştırma sonuçlarından birinin, 1 yıllık çabaları sonucunda ABD'deki bir bilimsel dergide yayınlandığını anlatan Otlu, ''Çok direnç vardı yayınlanmaması için. Çünkü bu bir ilkti. Kayısının deney hayvanlarına yedirilerek sonuçlarının takip edilmesi ilk kez oldu'' diye konuştu. Deney hayvanları üzerinde yaptıkları araştırmalarda kayısının kanser üzerindeki etkisine baktıklarını bildiren Otlu, şöyle devam etti: '' Kaynak : Bayposta.com |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:12 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.