![]() |
Soru:"gebelikte ast alt yüksekliği" hocam benim eşim yeni hamile doktora gittik kadın doğum uzmanı tahlil istedi yapılan tahlilllerde alt 57 ast 110 tsh hormonuda 5.46 çıktı tsh levotiron diye bir ilaç verdi dahiliye uzmanı birde ultroson çekindik herşey normal çıktı hocam çok canım sıkılıyo bebeğe ve eime bir şey olur diye korkuyorum bana dahiliyecıler bılmıyorum dıyor devamlı olarak hocam korkuyorum aşırı lutfen yardımcı olursanız sevınırım ayrıca nereye hangi hastahaneye gitmemizi tavsiye edersiniz bu arada yaşı 20 hocam dah 10 günlük hamile Doç.Dr. Yusuf AKCAN 09. 10:02:04 karaciğer enzim yüksekliği sebepleri araştırılmaldır.viral hepatiler (A,B,C, herpes gibi)safra kese ve yollarında sorun varmı- üst abd usgotoimmun hepatit- ASMA,Anti LKM1diğer alp ggt gibi testler bakılır.çıkan sonuçlara göre takip edilir. gebelik kolestazı açısından aile öyküsü alınır.enzim takibi yapılmaya devam edilir. gebelerde karaciğer enzim yüksekliği ve karaciğer hastalıkları konusunuda okuyunuz. Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:18 AM. |