Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/)
-   -   Yoğurdu sarımsaklasak mı? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/551655-yogurdu-sarimsaklasak-mi.html)

Bluesky24 20-04-2010 06:49 PM

Yoğurdu sarımsaklasak mı?
 


Sarımsak yenince nefeste oluşan kokuya yol açan bir kimyasal maddenin, vücudu yüksek tansiyon ve kalp krizinden koruduğu ortaya çıktı.



ABD nin Alabama Üniversitesi nde yapılan araştırmada, sarımsaktaki "allisin" maddesinin hidrojen sülfatta parçalandığını ve bunun da nefesin ve derinin kokmasına neden olduğu belirlendi.



Araştırmacılar, bu kimyasal maddenin ayrıca damarların genişlemesini sağlayarak, yüksek tansiyonu düşürdüğünü tespit ettiler.



Araştırmanın başında yer alan Dr. David Kraus, sarımsaklı gıdalarla beslenmenin yararlı yanlarının hidrojen sülfat aracılığıyla ortaya çıktığını belirtti

Kaynak : Bayposta.com


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:15 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.