Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/)
-   -   Bebeğinizi Oturtmayın (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/551373-bebeginizi-oturtmayin.html)

Bluesky24 20-04-2010 06:07 PM

Bebeğinizi Oturtmayın
 
İngilterede yayımlanan Çocuk Hastalıkları Arşivi Dergisinde çıkan bir araştırma, "ani bebek ölümü sendromu"na oturur pozisyondaki bebeklerde daha sık rastlandığına işaret ediyor.



Montreal McGill Üniversitesinden bir araştırma grubu, 1991-2000 arasında 0-12 ay yaş aralığındaki 508 ani bebek ölümü vakasının yüzde 3.3ünün bebekler otururken, özellikle de araba koltuklarındayken gerçekleştiğini tespit etti. Riskin özellikle 1 aylık ve daha küçük bebeklerde yüksek olduğu belirtildi.



Üst solunum yolu daralıyor



Yeni Zelanda Aucklandde yapılan bir başka araştırma ise 43 vakadan 9unun araba koltuğunda gerçekleştiğini, bunun sebebinin de 0-5 ay arası bir dönemde bulunan bebeklerin başlarını kontrol edemediklerini, öne düşen başın ise çeneyle göğse baskı yaptığını, bunun da üst solunum yolunu daraltıp soluğu kestiğini ortaya çıkardı.



Kaynak : Bayposta.com


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:57 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.