Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/)
-   -   15 yıllık evli bakireler var (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/550773-15-yillik-evli-bakireler-var.html)

Bluesky24 20-04-2010 04:41 PM

15 yıllık evli bakireler var
 


Bursa Uludağ da düzenlenen "8 inci Uludağ jinekoloji ve Obstetri Kış Kongresi"nde konuşan Uludağ Üniversitesi Kadın Doğum ve Hastalıkları Anabilimdalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürkan Uncu, her 100 kadından 12 sinde "vajinismus" (kadınların vajinada yaşanan kasılma nedeniyle cinsel ilişki kuramaması) rahatsızlığının ortaya çıktığını belirtti.



Prof. Uncu, evlendiği halde 15 yıldır kocasıyla cinsel ilişki kuramayan kadınlar bulunduğunu söyledi. Vajinismus hastalığının doktor muayenehanelerinde kısa süreli muayenelerle değil, uzun terapilerle tedavi edilebileceğini vurgulayan Prof. Dr. Uncu, "Çünkü vajinismusun altında yatan farklı nedenler vardır. Bu nedenleri çözmek gerekiyor. Kız çocuklarının yetiştirilme şekli, cinsellikte bilgiden uzak yetişmeleri, töreler, risk faktörü olarak karşımıza çıkıyor" dedi.

Kaynak : Bayposta.com


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:19 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.