Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/)
-   -   Sürekli sırtüstü yatmak bebeklerde gelişimi yavaşlatıyor (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/550351-surekli-sirtustu-yatmak-bebeklerde-gelisimi-yavaslatiyor.html)

Bluesky24 20-04-2010 03:28 PM

Sürekli sırtüstü yatmak bebeklerde gelişimi yavaşlatıyor
 
Yeni bebek sahibi olan anne babalar bebeklerini karınlarının üzerinde yatırmaya korkuyorlar çünkü nefessiz kalacaklarını düşünüyorlar. Ancak uzmanlar bebekler uyanıkken karınlarının üzerine yatırılmasında bir sakınca olmadığı gibi sağlıklı gelişimleri için bunun yapılması gerektiğini belirtiyorlar.







Sürekli sırtüstü yatan bebeklerin kafalarında oluşan basınç kafatasının düzleşmesine neden oluyor. Ayrıca karınları üzerinde yeterince yatmayan bebeklerin boyun kasları yeterince gelişmiyor. Ayrıca karınları üzerinde yatmayan bebekler dirsekleri üzerinde kendilerini kaldırmayı da beceremezler. Dirsekleri üzerinde kalkamayan bebeklerin de boyun ve sırt kasları yeterince gelişemez.







Sırtüstü yatırılan çocukların yaklaşık %90ında boyun çarpılması (tortikolis) ve kafa şeklinde bozukluk olduğu görülüyor. Uzmanlar ailelere bebeklerini uyanıklarken karınlarının üzerine yatırmaktan çekinmemelerini tavsiye ediyorlar.





Kaynak: saglicaklakal.com


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:47 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.