Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/)
-   -   Haftada en az birkaç kez tüketin (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/550170-haftada-en-az-birkac-kez-tuketin.html)

Bluesky24 20-04-2010 03:04 PM

Haftada en az birkaç kez tüketin
 


Zengin B ve C vitaminleri, folik asit ve antioksidana sahip brokoli, vücut direncini artırıyor ve antikanserojenik özelliğe sahip.



Harran Üniversitesi'nde Doç. Dr. İbrahim Hayoğlu, brokoliyi, haftada en az birkaç kez tüketmek gerektiğini söyledi.



Hayoğlu, ''Folik asit ve protein içeriği yüksek olduğu için brokoliyi özellikle hamile kadınların tüketmesi gerekiyor. Çünkü folik asit, anne karnındaki bebeğin gelişiminde önemli rol oynuyor'' dedi.



Brokolinin prostat ve idrar yolları hastalıklarının tedavisinde de kullanıldığına işaret eden Hayoğlu, bünyesindeki beta karoten nedeniyle, A vitamininin bütün fonksiyonlarını yerine getiren brokolinin vücuttaki serbest radikalleri etkisizleştirerek, yaşlanma etkilerini geciktirdiğini kaydetti.



Hayoğlu, brokolinin, koroner kalp rahatsızlığı ve ülsere de iyi geldiğini belirtti:

''Zengin B ve C vitaminleri, folik asit ve antioksidana sahip brokoli, vücut direncini arttırmanın yanında antikanserojenik özelliğe sahiptir. Bu özelliğiyle bağırsak kanserine iyi geldiği bilinir. Ayrıca içeriğindeki B ve C vitaminleri özellikle vücut direncini arttırır.



Hafif haşlayarak tüketildiğinde, içeriğindeki kalsiyum, potasyum ve selenyum gibi maddeler diri kalır ve böylece vücudun hastalıklara karşı korunmasına yardımcı olur.''

Kaynak : Bayposta.com


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:17 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.