![]() |
Soru:"hepatit b pozitifliği" Merhaba hocam, babamdan hepatit b den şüphelenildi ve aşağıdaki tahlil sonuçları çıktı. glukoz:112, ast:23, alt:34, gama gt :100 total protein:6,6 albümin:3.6 total bilirubin: 0.46 dirert bilirubin:0.19 kanda üre:32 HbsAg: pozitif Anti Hbe :negatif Anti HAV IGM:negatif HCV Anti HCV: negatif Anti hbs: negatif HBV DNA: 832 000 IU/ml bu sonuçları yorumlayabilir misiniz tedavi nasıl olmalı biyopsi gerekir mi? Hepatit b ile ilgili sitedeki tüm bilgileri okudum. alt ve ast değerleri normal olmasına karşın ggt 2 kat yüksek çıkmış bu da kafamı karıştırıyo..? Bunun altında yatan başka bi hastalık olabilir mi nasıl araştırılmalı?bir de test sonuçlarında HbeAg ve anti Hbc gibi terimleri göremedim dolayısyla sizin siteye koyduğunuz hepatit b testlerinin yorumuyla karşılaştıramadım. Açıklayıcı verebilirseniz sevinirim. Allah razı olsun. Doç.Dr. Yusuf AKCAN 16. 19:43:59 Karaciğer enzimleri normal ise sürekli hasta taşıyıcıdır. bu durumda taşıyıcı takibi yapılmalıdır. anti hbe - iken hbe genelde + olur ancak onunda şu an da karar verdirtici bir yönü yok. sağlıcakla..Doç.Dr. Yusuf AKCAN---Muayene-(0216) 352 8682 –Maltepe-İST Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:34 AM. |