![]() |
İlkyardım nedir? Toplumumuzda genel bir anlayış olarak, ilkyardım ile acil yardım ifadeleri birbirleri ile aynı anlamda kullanılmaktadır.Oysa acil yardım, sağlık çalışanları tarafından, gerekli tıbbi donanımla yapılan tıbbi müdahaleleri kapsamaktadır. Bu yüzden de ilk yardımın tanımını yapmak ve sınırlarını belirtmekte fayda vardır. ****** ''Herhangi bir hastalık (kalp krizi, şeker hastalığı, sara krizi vs.) veya kaza (iş kazası, trafik kazası, boğulma, yangın, deprem, ev kazaları vs) sonucu, sağlığı tehlikeye girmiş olan kişiye, olay yerinde, eldeki imkânlarla, durumunun kötüleşmesini önlemek amacıyla, ilaçsız olarak, yardımı tamamlayacak sağlık personeli olay yerine gelinceye dek veya****** hasta, sağlık kuruluşuna ulaşıncaya kadar yapılan müdahaledir.'' Bu nedenle; ilkyardım eğitimi almamış kişilerin, ilkyardım uygulamalarında bulunmaları sakıncalı sonuçlar doğurabilir. İlkyardım uygulayacak olan kişilerin, mutlaka ilkyardım eğitimi almış olmaları, öncelikli amaçlarının kişilere zarar vermemek olduğunu bilmeleri ve hayati tehlike oluşturabilecek müdahalelerde bulunmamaları son derece önemlidir. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:03 AM. |