![]() |
Soru:"anti HBs pozitif biri delta hepatitine karşıda korunur durumdamıdır?" Merhabalar Marmariste yaşıyorum 41 yaşındayım..Bayan arkadaşımın ( 34 yaşında)hepatit d hastası olduğu ortaya çıktı.Şu an durumu iyi ve doktor kontrolünde ilaç alıyor.Şu an yurdışında 10 güne kadar da Türkiyeye gelecek ve size kontrole getirmeyi düşünüyorum. Eşimde Hepatit d çıkınca bende kontrolden geçtim.Değerlerim şöyle: AST(SGOT): 30 ALT(SGPT):38 GGT :49 BİLİUBİN: 0,6 SEDIMANTASYON: 4 HBS AG(Elisa) 0,44 Negatif Anti Hiv1+2+p24 : 0,27 Negatif Anti HCV : 0,29 Negatif Anti HBS : 344,8 Pozitif Not: Bu arada önceden hepatit aşısı olup olmadığımı hatırlamıyorum. Bu değerlerime doktorum vücudumun bağışıklık kazanmış olduğunu söyledi.Benim sorularım şunlar.Kan yoluyla geçtiğini bilmeme rağmen endişelerim var. 1-Bu bağışıklık ne kadar sürelidir.Geçici olabilirmi.ne kadar sıklıkla kontrol yaptırmalıyım ? 2-Bu bağışıklık benim hepatit d veya b ye yakalanmamı % 100 engellermi.Yani cinsel yönden yine prezervatif kullanmalımıyım ( prezervatif bende psikolojik gerginlik yapıyor da [img]/images/smilies/smile.gif[/img] (Bu arada eşim rahatsızlık nedeni ile Rahmini aldırdı 3 ay önce ) 3-Bazı doktorlar öpüşme yoluylada geçebilir diyor bu doğrumudur. 4-Aynı ortamı paylaşmamızdan dolayı risk varmı oğlum var 13 yaşında daha önce aşı olmuştuyine test ettirdim Anti Hbs si 225,4 pozitif.Tekrar aşıya şu an gerek yok dediler. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. Doç.Dr. Yusuf AKCAN 15. 22:59:53 Delta hepatiti hepatit B virüsü varlığı olmadan olmaz. anti hbs + liği aşılanmadan oluşan kişilerde koruyuculuk ömür boyudur. dolayısıyla sizin hepatit b den veya delta hepatitden korkmanıza gerek yok. preservatifi bu nedenle kullanmanıza gerek yok. Kaynak: www.saglikdanis.com |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:12 AM. |