Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/)
-   -   Rafadan Yumurta Yemeyin Uyarısı (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/548311-rafadan-yumurta-yemeyin-uyarisi.html)

Bluesky24 20-04-2010 11:34 AM

Rafadan Yumurta Yemeyin Uyarısı
 
Rafadan Yumurta Yemeyin Uyarısı[/b]

01.05.2008



Ordu Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Şubesi Veteriner Hekimi Özkan Bayramcı, bir yumurtanın 72 derecede kaynatılarak pişirilmesi gerektiğini, aksi takdirde içindeki virüslerin ölmeyeceğini belirtti.

Ordu Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Şubesi Veteriner Hekimi Özkan Bayramcı, bir yumurtanın 72 derecede kaynatılarak pişirilmesi gerektiğini, aksi takdirde içindeki virüslerin ölmeyeceğini belirtti. Yumurta kabuğunun gözenekli olduğu için dış sebeplerden kolay etkilenebileceğini kaydeden Bayramcı, buzdolabında, peynir, soğan, balık gibi güçlü kokusu olan besinlerin yakınında saklandığı takdirde gözenekli kabuğun güçlü kokuları emebileceğini vurguladı. Bu durumda yumurtanın hem kabuğunda hem de içindeki beyaz ve sarısında virüs olabileceğine dikkat çeken Bayramcı, "Yumurtalar çiğ ve kısmen rafadan pişirilmiş şekilde tüketilmemelidir. Çiğ yumurtalar, virüsün ölmesi için yeterli ısı yüksekliği olan 72 dereceye tabi tutulmadan tüketilmemelidir" dedi.

Çiğ yumurtanın hem sindirimi güç hem de mikroorganizmaların bulaşma riski bulunduğunu da kaydeden Bayramcı, "Çiğ yumurtada salmonella enfeksiyonuna (tifo, paratifo ve gıda zehirlenmesine yol açabilen bakteri) sık rastlanır. Çiğ yumurtanın beyazında avidin, sarısında bulunan B grubu vitaminlerinden biyotini bağlayarak kullanılmasını engeller. Pişirmeyle bu olumsuz etki önlenir" diye konuştu


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:11 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.