![]() |
Soru:"hamilelikte albümin" doktor bey merhaba ben 14 haftalık hamileyim idrar tetkiklerimde yüksek protein görüldü bununla ilgili gerek bebek ile ilgili gerekse kendim ile ilgili ne tür problemlerle karşılaşabilirim bu konuda ne yapmalıyım 31 yaşındayım ilk hamileliğim aydınlatırsanız memnun olurum iyi günler Doç.Dr. M. Akif BUYUKBESE 16.09. 22:29:46 Idrarda albumin olmasi gebelikte gebelik zehirlenmesi, tansiyon yukselmesi, seker hastaligi gibi durumlari tetikleyebilir.Ancak 2 kere tespit etmekte yarar var. Zira idrar yolu enfeksiyonu, yani idrarda lokosit olmasi yanlis sonuc verebiliyor.Eger iyi sartlarda degerlendirme oldu ise, bir glikoza baktirin acken 95 in altinda ise 24. gebelik haftasini bekleyin. Uzerinde ise sekeriniz, o vakit beklemeden direk 100 gr sekerile 3 saatlik saat basi seker testi yaptirin.Bu arada arayi acmadan kontrole gitmelisiniz. Sik tansiyon kontrolu yararli olacaktir. Tuzu azaltmak yararli olabilir. Ayrica kanda urik asid takibi de fayda verebilir (eklampsi yani gebelik zehirlenmesi) acisindan.Cogunlukla sorunsuz bir hamilelik yasanir. Temkinli olmak icin bunlari yaziyorum. Kilonuzun ve bebegin muntazam takibine de dikkat edelim.Saglikli dogumlar, Kaynak: www.saglikdanis.com |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:15 AM. |