![]() |
Soru:"Karaciğer enzimlerim yüksek" Merhaba, Uzun süre(6yıl) ara ara mide tedavisi gördüm. Son iki yıldır neredeyse düzenli ilaç içiyorum. İçmediğim zaman ağrıdan duramıyorum. Şu a Lansor kullanıyorum. Bunun dışında herhangi bir ilaç içmiyorum. Bu şikayetlerle doktora gittim. Endoskopide midemde sorun olmadığını söylediler. fakat karaciğer enzimlerim ALT ve AST seviyelerim çok yuksek. 1.69 boyum, 58 kilo ağırlığındayım. HBs Ag, antiHBs ve antiHCV, Ultrason tetiklerimin sonucu normal çıktı. Ramazan sonrasında doktora gideceğim fakat size de ihtimalleri danışmak istiyorum. Teşekkürler, esra Doç.Dr. Yusuf AKCAN 02.10.18:04:28 ALT ve ast yüksekliğinde ülkemizde ilk akla gelen sebepler Hepatit virüsleridir. bunlar hepatit A, B,C ve Delta ve E virüsleridir. alt ast ne kadar yüksek olduğunu yazmamaışsınız. 10 kat kadar yüksek bir enzim seviyesinde akut HEpatit A, B,C , Delta ve E den şüphelenilir. akut hepatitlerde anti HBc IgM, anti HAV IgM, Nti HEV bakılmalıdır. kronik viral hepatit söz konusu ise enzimler 2-3 kat civarında yüksek olmaya meyillidirler. akut bulantı kusma ve sağüst batın ağrısı olmaz. bunlarda Hbs Ag ve anti HCV negatif ise diğer hepatit sebeplerine yönelinmelidir. hepatit sebepleri aşağıda mevcut ve ilgili testler yanına yazdım. kolay gelsin. alkoldışı yağlı karaciğer hepatiti: özel bir testi yok ultrasonda karaciğer yağlanması ve diğer sebeplerin olmaması ve biyopsi ile kesin tanısı konur. Otoimmun hepatit: ASMA, Anti-LKM1, ANA Primer bilyer siroz: AMA Hemokromatoziz: serum demiri, bağlama kapasitesi, ferritin Wilson hastalığı: seruloplaszmin, 24 saatlik idrarda bakır. alfa 1 antitripsin eksikliği: alfa 1 antitripsin düzeyi Kaynak: www.saglikdanis.com |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:52 PM. |