Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/)
-   -   Soru:"bende karaciğer iltihaplanması var ve kortizon tedavisi verildi" (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/547992-soru-bende-karaciger-iltihaplanmasi-var-ve-kortizon-tedavisi-verildi.html)

Bluesky24 20-04-2010 11:02 AM

Soru:"bende karaciğer iltihaplanması var ve kortizon tedavisi verildi"
 




hocam bende karaciğer iltihaplanması var biyopsi sonucu ortaya çıktı ve bana kortizon tedavisi verildi 60mg alıyorum yan etkilerinin çok olduğunu duydum kilo almak ve kıllanmak gibi yan etkileri varmış kıllanma yaptığı doğru mu kilo almamak için yapmam gerekn bişey varmı kesin alıcakmıyım almayabilirmiyim peki bünyeye göre değişiyomu şimdeden cevabınız için teşekkrler



Doç.Dr. Yusuf AKCAN



11.09. 13:27:47



öncelikle tanınızı söylememişsiniz. herhalde otoimmun hepatit. otoimmun hepatitde tedavi kriterleri vardır. bu kriterlere göre tedavi alıp almamanıza karar verilir. bunları doktorunuzla değerlndirirsiniz. Eğer tanınız bu ise.Steroidler yan etkisi nedeni ile genelde uzun süreli kullnılmaz. kullanılma ihtiyacı var ise diğer immunbaskılayıcı ilaçlarla desteklenir ve kortizon dozu azaltılır.tuz kısıtlaması yapabilirsiniz. kilo alımı için . ama ilacı kısa sürede azaltmak vekesebilmekle bu durum kendiliğinden düzelir.



Kaynak: www.saglikdanis.com


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:33 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.