![]() |
Soru:"Boyun Düzleşmesi" İyi günler doktor bey.Ben kısaca kendimden bahsetmek istiyorum.Yaklaşık 3 aydır bilgisayar mühendisi olarak işe başlamış bulunmaktayım.2 ay önce bir baş ağrım olmuştu.kesintisiz dvm etti ve norolojik olarak incelendim mr çekimi oldu ama sonuçta gerginlik tipi baş ağrısı denildi.Daha sonra şiddetli boyun ağrısı başladı bunun içinde beyin cerrahisine gittim ve boyun mr ıda çektirdim.Ve boyunda düzleşme olduğu görüldü.Akabinde fizik tedavi uzmanına gittim ve kas gevşetici hap ve ağrı kesici hap verdi.15 gün süreyle kullanıp gelmemi söledi.Bu hapları kullanıyorum ve sıcak su torbası da kullanıyorum ama boyun ağrılarım çok şiddetlendi yüzümde gerilme ve başımda ağrılar oluyor sürekli.Hergün ağrı söz konusu.İşime odaklanamıyorum bütün bunlar düzleşmenin sonucunda olan belirtilermidir.Endişe duyamaya başladım ağrısız günüm olmuyor.Bu durumda ne yapma gerekiyor bana yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim. Prof.Dr. Vural KAVUNCU 31. 21:12:11 Boyun düzleşmesi çoğunlukla kasların gerilmesi sonucu meydana geken bir bulgudur. Miyofasyal ağrı sendromu denilen ağrılı bir kas hastalığında her kasta belli noktaların tetiklediği ve yayılma gösteren ağrılar olur. Baş ağrısı ve yüğz ağrısına da neden olabilir. Psikolojik ve fiziksel stresinn yanısıra ergonomik olmyan çalışma koşulları tetikleyebilir. İlk önce çalışma koşullarınızı gözden geçirin. Bilgisayar ekranına ve klavyeye doğru eğilmeyin.Bu parçaların altına eğimli yükseltmeler koyarak göz koltuğunuzun arkasına dayanarak monitorun de goz seviyenize gelmesini sağlayın. Dİz üstü bilgisayarlar için özel aparatları satılıyor. AYrıca uyurken visko yastık (bulabilirseniz 75 dansite) kullanın. Ayrıca bazı fizk tedavi eğitim sitelerinde bulabileceğiniz boyun ve sırt egzersizleri vardır. Bunları uygulamaya çalışın.Kendi kendinize uygulayabileceğiniz masaj aletleri var, bazıları ısıtma da sağlıyor. Bütün bunlara rağöen sorun devam ediyor ise yolunda gitmeyen bir şeyler olabilir.Tekrar doktora başvurun Prof. Dr. Vural Kavuncu Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:55 AM. |