![]() |
Alkolik Kişiye Yapılması Gerekenler Alkolik Kişiye Yapılması Gerekenler: ****************** Bağımlı kişiye gerçek ilgi ve sevgi gösterin ****************** Bağımlı kişiye alkol probleminin, hastalığından kaynaklandığını anlatın. ****************** Nefret, düşmanlık, kötü söz söyleme, lanetleme, ahlak dersi vermek gibi yaklaşımlardan uzak durun, onu sevdiğinizi ve ona yardım etmeye çalıştığınızı unutmayın. ****************** Hastalığını tedavi etmek için kullanılabilecek metotlardan bahsedin. ****************** Bağımlı kişinin davranışlarının sonuçlarını görmesine yardımcı olun. ****************** Hastaya bazı önerilerde bulunun: Örneğin: Yardım al ve aileni, işini, tüm hayatını eski haline sok ya da hiçbir şey yapmayarak işini, aileni, her şeyini kaybet. ****************** Bağımlı kişinin yardım kabul etmesine hazırlıklı olun. Tedavi merkeziyle önceden görüşün, gerekli ayarlamaları yapın. Böylece harekete geçmesini engelleyecek bahaneleri ortadan kaldırmış olurusunuz. ****************** Bağımlı kişinin yardımı reddetmesine hazırlıklı olun. Hastalığıyla yüzleşmesi hemen olmayabilir. ****************** Sürekli hastalığının tedavisi olduğunu, iyileşeceğini söyleyin |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:42 PM. |