![]() |
Soru:"bebeklerde beyin kanamasi" slm, degerli hocam, ben hollandadan yaziyorum. bebegim dogumunun 40 45 gunleri arasinda beyin kanamasi gecirdi su anda hala hastanedeyiz. buyuk bir sok yasadim. k vitamini eksikligi dediler. ilk bize bunu soyleyen cocuk doktoru cocugumun epilepsi olabilecegini soyledi. babmda epilepsi hastasiydi.daha cok uzuldum. ama akedemi hastanesindeki doktor buyuk bir sey beklemiyoruz dedi. su anda goruyor normal bir cocuk. hareketleri kanamadan onceki gibi. Daha sonra bir hasar , bir ozur ortaya cikabilirmi cikarsa ne zaman belirir. kanama dista olmus ama icede sizmis su anda iki odacikta kan pihtisinin var oldugunu ama zamanla sivi alisinin saglanacagini soyluyorlar. epilepsi nobeti beklemelimiyim su anda iyi olsada zamanla boyle bir nobet yasanabilirmi cevabinizi umitle bekliyorum. Doç.Dr. Cahide Topsakal 11. 21:15:47 Endiselenmeyin, cocugun genel durumu duzeldigi icin..... ilerde nobet cikabilir ama unutmayin bu herseyin sonu degil, ufak bir cocuk sandalyeden duser, 20 sene sonra bile nobet gecirebilir, 2-3 sene ilac kullandigi zaman bu surede eger hic nobet gecirmezse ilaclari hepten kesilir, yani sonsuza dek suren bir tedavi degildir, bebeklerde bu tip kanamalar nadir degildir, onemli olan bebegin bundan nasil toparladigidir, ustelik ille de nobet olacak diye de bir kural yok bu tip kanamalarda....cok gecmis olsunDoc Dr Cahide Topsakal0 216 550 3737 Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:08 PM. |