![]() |
Geniyle oynana gıdalar korkutuyor Açık, Erciyes Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesindeki ''Genetik Mühendisliğinin Dünü ve Bugünü'' konulu konferansta, mısır, domates, soya fasulyesi gibi bitkilere virüs ve böcek genleri transfer edilerek, ürün kalitesinin artırıldığını, zararlı böcek ve otlara karşı dayanıklı hale getirildiğini söyledi. Türkiye'de etiketleme sistemi olmadığı için hangi gıdaların genlerinin değiştirildiğinin bilinmediğini ifade eden Açık, şöyle konuştu: ''Genleri değiştirilmiş gıdaların hem iyi hem de kötü yanları var. Bence kötü tarafı gen transferlerinde virüs dna'ları kullanılmasıdır. Ancak, şimdilik madalyonun tek yüzünü görüyoruz. Değiştirilen genler bizim dna'mıza entegre olduğunda sonuçlarını göreceğiz. Bu da ileriki yıllarda ortaya çıkacaktır. Bu nedenle devletin genleri değiştirilen gıdalara etiket zorunluluğu getirmesi gerekir. Gerçi getirse de çok fazla alternatifimiz yok. Yine de tüketmek zorundayız. Çünkü, herkesin doğal sebze meyve yetiştireceği arka bahçesi yok.'' Bitkilerdeki gen transfer çalışmalarının Türkiye'nin güney sahillerinde yabancı şirketlerce yapıldığını öne süren Açık, bu şirketlerin Türk bilim adamlarına da yüksek maaşlar verdiğini kaydetti. Kaynak : Bayposta.com |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:23 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.