Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/)
-   -   Mahir tıp tarihine geçti (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/546873-mahir-tip-tarihine-gecti.html)

Bluesky24 20-04-2010 12:30 AM

Mahir tıp tarihine geçti
 


İzmir dokuz Eylül Üniversitesi'nde 10 yaşındaki Mahir Yıldız'a yapılan çifte nakil başarısı yaşanıyor. Dünyada ikinci kez İzmir'de gerçekleştirilen çifte naklin yıldızı da küçük oğluna hem böbreğini hem de karaciğerini vererek, ikinci defa hayata bağlanmasını sağlayan anne Hatice oldu.



Operasyonun ardından konuyla ilgili açıklama yapan Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Astarcıoğlu, 'Bu operasyonu kadavra kökenli vericiden yapmayı tercih ederdik. Ama Türkiye'de kadavradan böbrek ve karaciğeri bir araya getirmek oldukça güç. Batı ülkelerinde bu şekilde canlı verici bulamazsınız' dedi. Bu tür fedakarlıkların tamamen kültürel bir olay olduğunu dile getiren Astarcıoğlu, 'Annenin Mahir'e hem karaciğer hem böbreğini vermesinde büyük bir sevgi var. Dört yıl önce yine dünyada ilk kez bizim yaptığımız canlıdan karaciğer ve böbrek naklinde abla Hasibe Koyluk kardeşi Mevlüt Koyluk'a böbrek ve karaciğerini vermişti. Onların da durumu iyi. Hatice Yıldız organlarını verirken bir tereddüt yaşamadı. Mahir büyüdükçe bunun kıymetini anlayacak' dedi.



EN BÜYÜK MUTLULUK



Evlatlarının artık diyalize girmeden hayatını normal biçimde devam ettirebilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Hatice-Emin Yıldız çifti de, 'Mutluluğumuz dile getirilemeyecek kadar büyük' dediler. Hastane yetkilileri Mahir'in iki hafta içinde anne Hatice Yıldız'ınsa haftaya pazartesi günü taburcu olacağını bildirdi.



Kaynak : Bayposta.com


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:20 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.