![]() |
Soru:"böğür ağrısı" hocam saygılar.. ben fmf hastasıyım bu nedenle tedavi görüyorum. fmf ile bağlantısı olur mu bilemem ama böbreklere zarar verebilcegini söylemişti doktorlarım. son 3 gündür neredeyse 2-3 damla idrara cıkabiliyorum ve sırtımın sağ tarafında kaburga bitiminde çok şiddetli ağrı ve zaman zaman beni bağırtacak kadar şiddetli sanclar oluyor. bunun için acil servise gittim muayene oldum. tam idrar tahlilinde bişey çıkmadığını ve kültür tahlili olmam gerektiğini söylediler henüz sonucunu almadım. idrarda yanma yok kan yok. sadece normale göre cok az miktarda (1-2 damla) idrara cıkabiliyorum ve şiddetli bir böğür ağrısı.tuvaletimin geldiği anlarda ağrı cok şidddetleniyor. ağrı kesici iğne oluyorum 4 saat kadar iytiyimsonra yine tekraar ediyor. 2 ay önce de aynı şeyi yaşadım ultrasan ve böbrek röntgeni sonuçlarına göre kitlesel bişey yoktu ne yapmalıyım. ne olabilir. tas,vsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler . saygılarımla.. elem tuğla istanbul.. Uzm.Dr. Mehmet KALKAN 05. 12:05:19 ultrasonografıde bır anormallık gorulememıs ıse bılgısayarlı tomografi ile böbrek ve kanallarının degerlendırılmesı gerekli. tas hastalıgını tarıflıyorsunuz. kum tanecıklerı krıstal atılımı da bu yakınmalar sebep olabılır. gecmıs olsun Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:49 PM. |