![]() |
Soru:"sol göğüs ağrısı" merhaba doktor hanım.25 yaşında bir bayanım. sigara kullanmıyorum. 3-4 aydır devam eden bir ağrım var. sırtımın sol tarafı ve göğsüme doğru vuran bir ağrı. sol kolumunda ağırdığını hissediyorum çoğu zaman. doktora gittim bir kas ağrısı olduğu söylendi. ağrı kesici ve kas gevşetici iki ilaç kullandım. fakat bi değişiklik olmadı. bu ağrı beni çok rahatsız ediyor... Uzm.Dr. Sevin Karalar 21.07. 07:40:49 Merhabalar,Tarif ettiğniz ağrı, kullandığınız ilaçlarla geçmedi ise,mutlaka Göğüs Hastalıkları Uzmanı bir hekime muayene olmanızı ve bir akciğer grafisi ile EKG çekilmesini öneririm. Bu tip ağrılarda ağrının karakteri, süresi, yayılım, özellikleri çok önemlidir. çeşitli durumlar bu tip ağrılara yol açabilir. Basit başlangıç halinde bir boyun fıtığından,akciğer zarları arsında sıvı toplanmasına kadar birçok sepep olabilir. öncelikle muayene olacağınız uzman hekimin ağrının karakterine göre aşama aşama gereken tetkikleri isteyipdurumu daha doğru değerlendireceğini düşünüyorum. Geçmiş olsun dileklerimle. Uz.Dr. Sevin Karalar Kaynak: www.saglikdanis.com |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:27 AM. |