![]() |
Soru:"kulak arkasında beze" merhabalar. yaklaşık iki ay önce sağ kulağımın arkasında, kafa derimin altında 10x06 mm büyüklüğünde düzgün daire biçiminde, ağrısız, sert bir beze oluştu. konuyla ilgili kan tahlili yapıldı ve kan hastalıklarına ilişkin herhangi bir bulgu görülmediği gibi, kan değerlerimin tümü normal çıktı. ultrason ile yapılan görüntülemede de kas planları anteriorunda, reaktif lenf noduna ait özellikler taşımayan lezyon görüldüğü yazıldı. kontrol us önerildi. kesin bir tanı konulmadı. Doktorum, üzerinde durulması gereken birşey olmadığını, ancak kitle boyutlarında değişiklik olursa tekrar gitmemi söyledi. geçen süre içerisinde kitle boyutlarında, elle kontrol ettiğimde bir büyüme göremiyorum fakat küçülme de yok. kitle olduğu gibi duruyor. vücudumun diğer bölgelerinde de benzer büyümeler söz konusu değil. diğer taraftan, kitlenin mevcudiyeti zihnimi meşgul ediyor. konuyla ilgili görüşlerinizi rica ediyorum. saygılarımla. Doç.Dr. Mehmet GÜNDÜZ 09.02. 02:51:40 Benim gorusumde herhangi bir buyume olmayan hareketli kucuk bir beze reaktif lenf nodunu gosterir. Normalde takip edilir. herhangi birsey yapilmaz. eger buyume olacak olursa ileri tetkik gerekir. ama eger psikolojinizi bozacak derecede rahatsiz ediyorsa cikarilmasinin kolay olmasi ve alinmasininsize bir zarari olmamasi acisindan lenf bezesi cikartilip patolojik inceleme yapilabilir. gecmis olsun. Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:50 PM. |